14 sierpnia 2012

Śniadaniowy kuskus

Rób rzeczy z pasją albo nie rób ich wcale.

Autor nieznany

Składniki:

Pół szklanki suchej kaszy kuskus
3/4 szklanki napoju sojowego o smaku czekoladowym
1 banan
Garść świeżych malin
Płatki migdałowe

Przyprawy:
Cynamon

Przygotowanie:

     Napój sojowy podgrzewamy w rondelku aż do wrzenia. Zalewamy nim kaszę i odstawiamy ją na 5 minut. W tym czasie kroimy banana na plasterki i opłukujemy maliny. Gdy kuskus jest gotowy, tj. wsiąknie mleko i lekko napęcznieje, przekładamy go do miski i pokrywamy pokrojonym bananem i malinami. Posypujemy całość cynamonem i płatkami migdałowymi. Zjadamy.

    

     Było wyjątkowo słodko. A teraz pora iść na bilard. Stuk, stuk.


3 komentarze:

  1. Uwielbiam kuskus na słodko. Pomyśleć, że kiedyś jadłam go tylko z mięsem i warzywami...

    OdpowiedzUsuń
  2. Na słodko nie próowałam. Czekoladowe pyycha!;)

    OdpowiedzUsuń