Autor nieznany
Składniki:
Pół szklanki suchej kaszy kuskus
3/4 szklanki napoju sojowego o smaku czekoladowym
1 banan
1 banan
Garść świeżych malin
Płatki migdałowe
Przyprawy:
Cynamon
Przygotowanie:
Napój sojowy podgrzewamy w rondelku aż do wrzenia. Zalewamy nim kaszę i odstawiamy ją na 5 minut. W tym czasie kroimy banana na plasterki i opłukujemy maliny. Gdy kuskus jest gotowy, tj. wsiąknie mleko i lekko napęcznieje, przekładamy go do miski i pokrywamy pokrojonym bananem i malinami. Posypujemy całość cynamonem i płatkami migdałowymi. Zjadamy.
Uwielbiam kuskus na słodko. Pomyśleć, że kiedyś jadłam go tylko z mięsem i warzywami...
OdpowiedzUsuńMiałam tak samo :)
UsuńNa słodko nie próowałam. Czekoladowe pyycha!;)
OdpowiedzUsuń